Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Som Account Director i reklamefirmaet Uncle Grey blåstempler Birgitte Kjær underholdende reklamer til danskerne.

24.04.2015 | Arts

Akademiker langer reklamer over disken

Som Account Director i det prisvindende reklamebureau Uncle Grey er det litterat og medievidenskaber Birgitte Kjærs opgave at få danskerne til at hive tegnepungen op ad lommen med et smil på læben.

20.04.2015 | Arts

Sprog og kultur er nøglen til et svært brasiliansk marked

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Danmark siden finanskrisen brød ud i 2008 har mere end fordoblet sin eksport til Brasilien. Men det kan blive bedre, og derfor forbereder brasilianske studier ved Aarhus Universitet kandidater til målrettet at begå sig på det svære marked.

LEGO - Out of the box afprøves. Når æskerne flyttes rundt bevæger Bionicle-figurerne sig på skærmen.
Kim Halskov, der er centerleder ved CAVI, samarbejder med erhvervslivet, når han forsker i interaktion mellem IT og mennesker.

08.04.2015 | Arts

Erhvervssamarbejde giver ny viden om interaktion mellem IT og mennesker

Forskere fra Centre for Advanced Visualization and Interaction (CAVI) på Aarhus Universitet samarbejder med LEGO og andre erhvervspartnere for at skabe ny viden om interaktion mellem IT og mennesker. Det giver gevinster til både forskningen og erhvervslivet.

Lektor i spansk, Susana Silvia Fernandez, har været udviklingskonsulent på gymnasieskolens sprogfag.

08.04.2015 | Arts

Forskere inspirerer til anderledes aktiviteter i sprogundervisningen

En gruppe sprogforskere har i en årerække hjulpet gymnasielærere med at få ny forskningsbaseret viden ind i sprogundervisningen. Det har givet større deltagelse og engagement blandt eleverne.

Kunsthistoriker Lars Schäfer har gjort arkitektfirmaet CEBRAs fordomme om akademikere til skamme.

08.04.2015 | Arts

Arkitektfirmaet CEBRA vinder med akademiker som kommunikatør

Hos arkitektfirmaet Cebra er fordomme om den knastørre akademiker manet i jorden. Ved at ansætte en kunsthistoriker til at tage sig af virksomhedens kommunikation har Cebra fået øjnene op for, at humanisters glæde ved at sætte sig ind i store mængder viden er værdifuldt, når arkitektur skal fra tegnebrættet og ud i verden.

07.04.2015 | Kursus, Workshop

Kursus: Indsigt i erhvervslivet for humanister

Vil du springe det kulturchok over, det kan være at lande et job på det private arbejdsmarked? Så giver vi dig i denne kursusrække indsigt i, hvordan det private fungerer.

07.04.2015 | Seminar, Workshop

Seminar: Skal du være en af de nye sociale agenter? (Lukket for tilmelding)

Er du kandidatstuderende på Institut for Kommunikation og Kultur, og har du lyst til at agere social agent i en case fra erhvervslivet?

Hos medicinalgiganten Novo Nordisk er humanister en vigtig ressource.

07.04.2015 | Arts

Novo Nordisk rekrutterer fra Informationsvidenskab til IT graduate program

En humanistisk tilgang til IT er et stort plus, når Novo Nordisk skal have teknik oversat til et sprog, menige medarbejdere kan forstå. Fem kandidater fra Informationsvidenskab er siden 2006 sluppet gennem nåleøjet til medicinalvirksomhedens eftertragtede Business IT graduate program.

Rune Mai, der er direktør i Spiir, drømmer om at gøre danskerne dus med deres privatøkonomi.

07.04.2015 | Arts

Humanistisk iværksætter gør privatøkonomi nem at gå til

Det lille iværksætter-firma Spiir forener tørre facts om privatøkonomi med humanistiske værdier. Cand.mag. i Informationsvidenskab, Rune Mai, startede firmaet med en drøm om at hjælpe så mange som muligt med at få overblik over årslønnen, inden den bliver brugt på fladskærme, tøj og rejser.

06.04.2015 | Nyhedstype

At arbejde i Brasilien er en kunstart

Medarbejdere, der kender til sprog, politik og kultur, er i høj kurs, når det handler om at gøre sig gældende på et stort eksportmarked som det brasilianske.