Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

31.03.2017 | Videnudveksling

Sådan skaber du værdi med din forskning

Kasernen var fredag morgen rammen om et arrangement, hvor ph.d.'er og postdocs skulle udforske, hvordan de kan skabe værdi med deres forskning i industrien, den private sektor eller som virksomhedsejere.

Helle Rohde Andersen brænder for at lytte til brugernes erfaringer, når hun designer løsningsforslag til internationale firmaer.

11.12.2015 | Arts

Kandidat i informationsvidenskab designer løsninger for internationale firmaer

Brugerinddragelse og en forståelse for samspillet mellem mennesker, sociale sammenhænge og teknologi er nøgleord, når Helle Rohde Andersen sætter internationale virksomheders problemstillinger på tegnebrættet.

Kasper Ostrowski håber på, at samarbejdet med VovemoD vil udmønte sig i et mere praksisorienteret forløb i projektledelse for de studerende.

11.11.2015 | Arts

Forsker twister undervisning i projektledelse

Når de studerende på Informationsvidenskab ved Aarhus Universitet fremover bliver undervist i projektledelse, bliver de udfordret med praktiske øvelser og opgaver. Forsker Kasper Ostrowski samarbejder med konsulentbureauet VovemoD om at udvikle et praksisorienteret forløb.

HR manager Michael Stubbe fortalte, at humanister skal skille sig ud fra mængden, når de søger stillinger ved virksomheder, der ikke traditionelt ansætter humanister.

07.10.2015 | Arts

Humanister fik tip til jobsøgningen

Kan du sætte ord på, hvad der gør dig unik og attraktiv til en stilling i en virksomhed, der ikke traditionelt ansætter humanister? Og kan du fortælle det, så ansættelsesudvalget husker dig? Så er du godt på vej til fast løn, kolleger og personalegoder.

Helga Halkjær lukkede døren til en karriere som gymnasielærer og sprang ud som selvstændig specialist i kropssprog og personlig kommunikation.

25.08.2015 | Arts

Musikpædagog gør mennesker til stærke talere

Helga Halkjær gik i 2008 i luften med et firma, der træner mennesker i at blive dygtige talere. Specialet på musikvidenskab blev startskuddet til en hektisk men givende tilværelse som iværksætter.

Professor Ole Sejer Iversen taler med begejstring om FabLab@School til de fremmødte folkeskolelærere på konference i Vejle.
Folkeskolelærere syr dioder ind i sytøj med IT-sysættet LilyPad.

08.06.2015 | Arts

Professor sætter designprocesser på skoleskemaet

I forskningsprojektet FabLab@School udfordrer professor Ole Sejer Iversen folkeskoler til at anvende en anderledes undervisningsform. Eleverne lærer gennem IT og designprocesser, at viden er noget, man selv skaber.

Jacob Bjørn har succes med at drive galleri med en international profil i den tidligere Ceres-bygning i Aarhus.

26.05.2015 | Arts

Gallerist: Jeg fik et sprog til at formidle kunst

Kunstnørderi på universitetet har været medvirkende til Jacob Bjørns succes med at starte eget galleri. Han mener dog, at de humanistiske uddannelser kan blive endnu bedre til at klæde de studerende på til arbejdsmarkedet.

Kasper Borup, Emilie Christensen og Nikolaj Schmidt er nogle af de studerende, der har designet en løsning på en samfundsproblematik.

18.05.2015 | Arts

Studerende designer til fremtiden

På uddannelsen Digital Design bliver de studerende hvert år udfordret til at udvikle et design, der løser et samfundsproblem.

Som Account Director i reklamefirmaet Uncle Grey blåstempler Birgitte Kjær underholdende reklamer til danskerne.

24.04.2015 | Arts

Akademiker langer reklamer over disken

Som Account Director i det prisvindende reklamebureau Uncle Grey er det litterat og medievidenskaber Birgitte Kjærs opgave at få danskerne til at hive tegnepungen op ad lommen med et smil på læben.

20.04.2015 | Arts

Sprog og kultur er nøglen til et svært brasiliansk marked

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Danmark siden finanskrisen brød ud i 2008 har mere end fordoblet sin eksport til Brasilien. Men det kan blive bedre, og derfor forbereder brasilianske studier ved Aarhus Universitet kandidater til målrettet at begå sig på det svære marked.

Viser resultater 1 til 10 ud af 18

1 2 Næste